miercuri, 6 aprilie 2011

retetele lui mami pentru mine

 
Budinca
200 ml lapte, 1 lingura orez, , 1 mar, 1 galbenus, 2 lingurite unt.
Marul se curata de coaja, se rade.Orezul se fierbe in lapte; dupa ce s-a racit se adauga galbenusul, merele rase.
Intr-un vas Jena bine uns cu unt se rastoarna compozitia, se presara pesmet si se tine la cuptor 30 min.
   
Iaurt preparat in casa.La 600-700 de gr de lapte cald, nu fierbinte, pun 3 lingurite de iaurt si las craticioara pe un calorifer dar infasurata bine intr-un prosop sa nu vina in contact direct cu caldura.O las acolo toata noaptea si dimineata o bag in frigider; eu ii dau 2 zile din el, ca mi se termina, atat de mult ii place.Cand il fac pe urmatorul opresc iaurt din asta de casa si pun iar la facut.La saptamana reimprospatez iaurtul.

Piure de fructe il fac din: mar, piersica, mango, ananas, para, pepene galben, banane, la care adaug suc de portocale daca e prea gros
  
Ciorbita
morcov,pastarnac,radacina de patrunjel,dovlecel,telina,ardei,o bucatica de piept de pui am cat o nuca,spanac,brocolli.Se fierb apoi se paseaza cu putina zeama si o lingura de lapte praf.Cantitatile sunt la alegere.

Branzica de vaci cu verdeata.
branzica facuta in casa,un buchetel de brocoli,cateva frunze de spanac,o bucata dovlecel copt,optional urzici fierte,se paseaza toate si se adauga putina zeama in care au fiert verdeturile,apoi amestecam cu putin marar si patrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu